Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taylor Lautner

2010.02.13

Kép

 

Taylor Lautner /as Jacob/

Adatok:
Teljes név: Taylor Daniel Lautner
Becenév: Tay
Születési idő: 1992. február 11.
Születési hely: Grand Rapids, Michigan, USA
Névnap: Április 26.
Csillagjegy: Vízöntő
Magasság: 179 cm
Szemszín: barna
Hajszín: sötétbarna

Biográfia:
Grand Rapidsben, Michiganben született, édesanyját Deborah-nak, édesapját Dan-nek hívják, van egy húga Makena. Francia, skót, német sőt még őslakós amerikai (főleg: Odawa és Potawatomi) felmenői is vannak. Taylor 6 éves korában kezdett karatézni. Miután 1 éves kemény edzés után sorra nyerte a versenyeket meghívták, hogy a hétszeres világbajnok Mike Chat-tal edzen. 8 évesen felkérték, hogy hazáját képviselve induljon a World Karate Association-on ahol azzal bizonyított, hogy a Junior World Forms and Weapons bajnoka let és 3 aranyérmet is nyert. Az edzést tovább sem hagyta abba, hiszen 2003ban, 11 évesen megszerezte a fekete övet és számos más rangot is. Bár szeretett karatézni, beleszeretett a színészetbe, mikor 7évesen egy Burger King reklámra jelentkezett. Szüleivel folyamatosan otthonuk és Los Angeles között autókáztak, mivel Taylort meghallgatásokra vitték. 10 éves volt, amikor családjával végleg átköltöztek Los Angeles-be, ahol a színész a mai napig él. Szabadidejében szeret focizni és baseball-ozni, illetve szeret otthon filmeket készíteni a barátaival. Bár szeretne felnőtten is a színészettel foglalkozni, szívesen lenne forgatókönyvíró vagy rendező is.

Filmográfia:
Taylor karrierje 2001-ben indult, amikor szerepet kapott A nindzsa árnyéka c. filmben. Ezután több sorozatban is feltűnt mint mellékszereplő, ilyenek például a The Bernie Mac Show, a Summerland, a My Wife and Kids, és szinkronszínészként is dolgozott, például a Danny Phantom; What?s New, Scooby-Doo?; Charlie Brown-ban. Áttörést azonban 2005-ben a Cápasrác és Lávalány kalandjai c. film jelentette neki, amiben ő játszotta cápasrác szerepét. Majd a Tucatjával olcsóbb 2. c. filmben is szerepelt. 2008-ban a My Own Worst Enemy című sorozatban játszott. Ugyan ebben az évben a Twilight c. sikerfilmben megkapta Jacob Black szerepét. Rendezőváltás miatt felmerült, hogy a New Moon-ban már nem ő alakítja a vérfarkast, mert a rendező szerint túl kisfiús volt a szerephez. Szerencsére Taylor megmutatta, hogy milyen fából faragták és hosszas edzések eredményeként ráosztották a szerepet.

Érdekességek:
- Kedvenc film: A rettenthetetlen- Kedvenc cipőmárka: Vans- Kedvenc szín: kék- Kedvenc sport: karate, foci, baseball, kosárlabda- Kedvenc színész: Tom Cruise, Mike Meyers- Kedvenc TV show: American Idol, The Contendor, UFC, The Apprentice- Kedvenc együttesek: Outkast, The Black Eyed Peas- Van egy kutyája is, egy Maltese, Roxy-Szereti a kínai és a mexikói ételeket- Jó barátságban van számos co-sztárjával: Alyson Stoner-rel, Taylor Dooley-val, Victoria Justice-szal és Jenna Boyd-dal- Szerepelt Cassi Thomson - Caught Up In You c. Videóklippjében- Maga is készített barátaival egy videóklippet; a klipben ő szerepel és ő is énekel! (OneRepublic - Apologize)- Jeles tanuló- Nevének jelentése szabó (Taylor) és az Úr az én pásztorom (Daniel)

- Jelenlegi iskolája: Rio Norte Junior High Schoo