Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírok!! Tudj meg mindent a VD vámpírjairól!

2010.07.05

Vámpírok

Az alábbi cikket én fordítottam, így kérlek ne másolj, valamint spoilert is tartalmaz, így csak az olvassa el, aki már a sorozatot is látta cheeky

 

A vámpírok külsőre nagyon hasonlítanak az egyszerű emberekre, bár erősebb testfelépítés jellemzi őket. Ha viszont táplálkoznak, vér szagát érzik vagy egyszerűen csak erős érzelmeknek vannak kitéve, átalakul az arcuk, teljesen elveszti emberi kinézetét. Az átváltozáshoz hozzá tartozik a sápadt arc, a szembe futó erek láthatóvá válnak és emiatt a szem környéke vörösbe borul, valamint a szemfogak is megnyúlnak.

Táplálkozás

Vér
A túlélésért a vámpíroknak vért kell inniuk. Az egyszerű állati vér életben tartja őket, de az igazi emberi vér különleges képességeket, Erőt adnak nekik. Az alkohol segíthet kordában tartani a vér iránti szomjúságukat.

Emberi táplálék
Néhány általános hírrel ellentétben a Vampire Diaries vámpírjai minden bizonnyal emberi ételeket is tudnak fogyasztani. Erre bizonyíték, hogy a Bloodlines című epizódban Damon rendes kaját eszik, hogy Stefan együtt vacsorázik Elenával és Bonnieval, valamint hogy Stefan még segít is a főzésben Elenának és el is mondja, hogy szereti a foghagymát. Az alkohol pedig segíteni tud megfékezni a vérszomjat.

Éhség
Ha egy vámpír nem jut vérhez, fokozatosan legyengül, míg végül már mozogni és beszélni sem tud. Egy hét után kiszárad a bőre és hamarosan meghal.
 

Hogyan lesz valaki vámpír?
Ahhoz, hogy egy emberből vámpír legyen, meg kell harapnia egy vámpírnak, majd vámpírvért kell innia és míg a vér a szervezetében van, meg kell halnia. Körülbelül 24 óra alatt kiürül a szervezetből a vámpírok vére, így még ez idő alatt kell bekövetkeznie a halálnak. Ezután kezd átváltozni a teste és bár külsőleg olyan, mintha meghalt volna, egyre hasonlít egy vámpírra. Az átváltozás alatt fájdalmat okoz nekik a nap, sajog az ínyük és nagyon érzékeny lesz a hallásuk. Ez a folyamat nem tart sokáig, de közvetlenül utána el kell döntenie az adott személynek, hogy iszik-e emberi vér vagy nem, attól függően, hogy életben akar-e maradni.
 
Képességek
A vámpírok különleges képességekre tesznek szert emberi vér fogyasztása után. Ha viszont nem isznak emberi vért, ezek a képességek legyengülnak, használhatatlanok lesznek. És persze a kor sem mindegy: minél idősebb egy vámpír, annál erősebbek ezek a képességek.

Képességeik:
- gyorsan gyógyulnak
- tudják irányítani az állatokat
- álmok manipulációja
- gyors reflexek
- repülés
- magasugrás
- halhatatlanság
- irányíthatják az emberek elméjét
- a fájdalom elleni reakciójuk
- érzékeny hallás
- gyorsaság
- szupererő
- az időjárás irányítása
 

Ismert vámpírok a sorozatban